top of page

De 5 meest gevraagde Soft Skills van 2020.
LinkedIn bracht onlangs de meest gevraagde hard en soft skills van dit moment in kaart. Het baseerde zich op bijna 600 miljoen leden die op het platform opduiken en de bijhorende jobs. Daarbij werden de meest gevraagde vaardigheden qua vraag en aanbod aan elkaar gekoppeld.

Soft skills gaan over ons gedrag, ons denken, over persoonlijke eigenschappen en cognitieve vaardigheden. Ze zijn meestal moeilijker te meten, maar ze helpen je gedijen in een verscheidenheid aan rollen en sectoren.


Deze 5 soft skills zijn vandaag hot in bedrijven.


1. Creativiteit

In een bedrijfswereld die meer en meer wordt beheerst door automatisering wint menselijke creativiteit steeds meer aan belang. Deze soft skill stond ook bovenaan in het gelijkaardig onderzoek dat de netwerksite vorig jaar uitvoerde. Het is een vaardigheid die in iedere tak of afdeling van een organisatie van pas komt.


2. Overtuigingskracht

Bedrijven en managers hechten ook veel belang aan overtuigingskracht. Hierbij gaat het over de vaardigheid om je ideeën efficiënt en doelgericht te communiceren en collega’s en anderen voor je zaak te winnen.


3. Samenwerking

Op de derde plaats staat samenwerking, een vaardigheid die net als creativiteit en overtuigingskracht op dezelfde positie staat als in het onderzoek van vorig jaar. In veel bedrijven staan projecten en teamwork centraal, en dus zijn werknemers die goed samenwerken van groot belang voor een organisatie. Samenwerking is bovendien dé skill die al het langst opduikt in deze lijst, en dus ook al in de voorbije jaren hoog scoorde. Ontdek HIER hoe wij met Slowify teamwerk accelereren.


4. Aanpassingsvermogen

Deze lijkt, gezien de coronacrisis, een steeds belangrijkere skill te worden. Medewerkers zullen veranderingen moeten omarmen en er slim mee moeten omgaan.


5. Emotionele intelligentie (!)

Nieuw op de lijst van dit jaar en wint enorm aan belang als soft skill voor leiders. Daniel Goleman, auteur van het baanbrekende boek Emotional Intelligence, wijst op een mix van zelfbewustzijn, zelfregulering, sociale vaardigheid, empathie en motivatie. Slowify is één van de pioniers in België en werkt met professionele coaches, geaccrediteerd in de EQi 2.0 - het enige wetenschappelijk onderbouwde instrument ter wereld om Emotionele Intelligentie in kaart te brengen en te ontwikkelen. Get in touch en neem een voorsprong in je ontwikkeling als leider.


Accelerate by Slowing down


Comments


The Care Principles Podcast
bottom of page